Σπουδές στη Βουλγαρία που είναι χώρα των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης, με ανατολικό σύνολο τη Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία, τη F.Y.R.O.M. στα δυτικά, τη Ρουμανία και τη Σερβία στα βόρεια και την Ελλάδα στα νότια.

Με πληθυσμό 7,36 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι συγκεντρωμένος, κατά κύριο λόγο, στα αστικά κέντρα των 28 επαρχιών της, με ενισχυμένη την πρωτεύουσα της τη Σόφια με 1.100.000 κατοίκους.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπουδές στη Βουλγαρία που έχει ισχυρότερους οικονομικούς τομείς τη βαριά βιομηχανία, την παραγωγή ενέργειας και τη γεωργία, όλους στηριγμένους στους τοπικούς φυσικούς πόρους, με υψηλό βαθμό διοικητικού και οικονομικού συγκεντρωτισμού.

Από το 1997 και ιδίως, το 2001, οι οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές συνθήκες βελτιώθηκαν, χωρίς αντίστοιχα και το βιοτικό επίπεδο.

  • Με την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, οι οικονομικές πολιτικές – παρά τις δειλές μεταρρυθμίσεις βελτιώνουν συνεχώς την οικονομική ανάπτυξη. Η παρουσία των ελληνικών επενδύσεων είναι έντονη. Ελληνικές τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, είναι εγκατεστημένες πλέον της δεκαετίας και ευημερούν.Η Βουλγαρία, παρά την κάμψη των άμεσων ξένων επενδύσεων το τελευταίο έτος, αύξησε τις εξαγωγές της προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Φοιτητική ζωή στη Βουλγαρία με κλίμα που είναι ηπειρωτικό και που μετριάζεται προς τα νότια με το μεσογειακό, με μεγάλο εύρος θερμοκρασιών ανεκτές από τον άνθρωπο, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.

Οι συγκοινωνίες είναι άριστες, τόσο στο εσωτερικό τους, όσο και στη διασύνδεση των μεγάλων πόλεων.

Η όμορφη φύση, ο αξιοσημείωτος πολιτισμός, η ενδιαφέρουσα κουζίνα, η ανεκτικότητα σε ξένους πολιτισμούς και παραδόσεις, κάνει τη ζωή ενός επισκέπτη ευχάριστη.

Όσο για τους φοιτητές, και ιδιαίτερα τους Έλληνες, υπάρχει θετική αποδοχή και εξοικείωση, κάνοντας την προσαρμογή εύκολη.

Συχνά-πυκνά συναντά κανείς Βουλγαρικό πληθυσμό που καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα και ο περισσότερος στις μεγάλες πόλεις, την Αγγλική.

Η ψυχαγωγία είναι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας που υποδέχεται τουρίστες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Καταπράσινα πάρκα, πανέμορφα καφέ, ενδιαφέροντα εστιατόρια, σύγχρονα πολυκαταστήματα και malls, παρέχουν άνεση και εξυπηρέτηση, καλύπτοντας κάθε προτίμηση και επιλογή.

Θέατρα, κινηματογράφοι, όπερες και μουσεία υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Οι σπουδές στη Βουλγαρία, το κόστος ζωής, η ποιότητα διαμονής, συνδέονται ως απόφαση επιλογής με όλες τις πολυδιάστατες και λεπτές παραμέτρους αξιολόγησης.
Σπουδές στη Βουλγαρία που λόγω της ισοτιμίας (1 ευρώ = 2 lev) του τοπικού νομίσματος, η Βουλγαρία έχει από τα χαμηλότερα κόστη ζωής στα Βαλκάνια. Ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα ενοικιάζεται από 200 – 350 ευρώ/μήνα και μηνιαίο κόστος εξόδων 300 – 450 ευρώ τον μήνα. Το εύρος τιμών αναφέρεται σε πόλη διαμονής, αλλά και σε προσωπικές επιλογές και προτιμήσεις.
Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του μεγαλύτερου συνδικάτου της Βουλγαρίας, προσδιόρισε ότι το κατά κεφαλή κόστος ζωής στη Βουλγαρία, διαμορφώθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε 536 leva (περίπου 280 ευρώ). 


Επισυνάπτουμε γενικές πληροφορίες για τη χώρα, την κουλτούρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ως μία πρόγευση γνωριμίας μαζί της.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Ο παραδοσιακός Βουλγαρικός πολιτισμός, με επιρροές Ελληνικές, Ρωμαϊκές, Οθωμανικές, Περσικές, Σλαβικές και Κέλτικες, έχει συσσώρευση θησαυρών από την αρχαιότητα ακόμη:
Εννέα (9) ιστορικά και φυσικά αντικείμενα έχουν εγγραφεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της U.N.E.S.C.O.
Η Βουλγαρική κουζίνα μοιάζει με εκείνη των άλλων Βαλκανικών χωρών, με εντονότερες τις επιρροές από την Ελληνική και την Τουρκική με γνωστότερα το γιαούρτι, τα λουκάνικα, τη σαλάτα σόπσκα, λιουτένιτσα και το κόζουνακ, αλλά και τον μουσακά, το γκιουβέτσι, τον μπακλαβά.
Η Βουλγαρία έχει τη ρακία ως παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό από φρούτα και το κρασί, γνωστό για τις ποικιλίες Τράμινερ, Μούσκατ, και Μαβρούντ, με παραγωγή 200.000 τόνων ετησίως.
Η Βουλγαρική λαϊκή μουσική είναι μακράν η πιο εκτεταμένη παραδοσιακή τέχνη, με ξεχωριστό ήχο και μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών οργάνων, χωρίς να υστερεί στην κλασσική μουσική, στην όπερα και στο μπαλέτο.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΒΑΡΝΑ,ΒΕΛΙΚΟ ΤΥΡΝΟΒΟ, ΓΚΑΜΠΡΟΒΟ, ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ, ΜΠΟΝΤΕΒΓΚΡΑΝΤ, ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ, ΠΕΡΝΙΚ, ΠΛΕΒΕΝ, ΠΛΟΒΝΤΙΒ,ΡΟΥΣΕ, ΣΒΙΣΤΟΦ, ΣΟΥΜΕΝ, ΣΟΦΙΑ,ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΣΟΦΙΑ

Σπουδές στη Βουλγαρία, Σόφια που είναι η σημερινή πρωτεύουσα με 1.250.000 μόνιμους κατοίκους και πολλές χιλιάδες επαναληπτικούς επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για λόγους τουριστικούς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματικούς.

Τα πάρκα, τα αξιοθέατα, η αρχιτεκτονική, το κλίμα, οι συγκοινωνίες, η φιλοξενία, η άνεση εξυπηρέτησης, προσελκύουν κάθε φοιτητή Έλληνα, Κύπριο ή Ευρωπαίο.
Σπουδές στη Σόφια που εξυπηρετεί το φοιτητή στις μετακινήσεις του με μετρό, τρόλεϊ, τραμ, λεωφορεία, ακόμη και ταξί που οι τιμές του είναι εξαιρετικά προσιτές.
Τα πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία της Σόφιας, υποδέχονται τον φοιτητή φιλόξενα και ικανοποιούν κάθε επιλογή σπουδών.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Αρχιτεκτονική, Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγος, Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός Πληροφορικής, κ.λ.π.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ   

Γυμναστική Ακαδημία, Ψυχολογία, Νομική Λογοθεραπεία, Οικονομικά, Παιδαγωγικά κ.λπ.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ   

Πληροφορική, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, κ.λ.π.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ   

Ζωγραφική, Γλυπτική, Χορός, Σκηνογραφία, Βιομηχανικό Σχέδιο, Αποκατάσταση Κτιρίων, κ.λ.π.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ   

Σπουδές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών στη Σόφια με ΕΥΕΛΙΞΙΑ στη διαχείριση του περιεχομένου, στις παρακολουθήσεις, στις εργασίες, στην επιτυχημένη ολοκλήρωση.

Γιατί η υποστήριξη από την Study in Bulgaria είναι συνεχής και αδιάλειπτη μέχρι την επιτυχημένη ολοκλήρωση, χωρίς «απρόβλεπτα» και κυματισμούς. 

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ   

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.
Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.
Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.
Σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Σπουδές στη Σόφια, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.
Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες. Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασικών σπουδών για εργασίες και μελέτες.
Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Σπουδές στη Σόφια, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.
Στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφίζουν από νεανικό παλμό και ζωή.


ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ

Σπουδές στη Βουλγαρία, Βάρνα που είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας και φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο. Με πληθυσμό 360.000 κατοίκων, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και η ενδέκατη στη Βαλκάνια.
Σπουδές στη Βουλγαρία στη Βάρνα που είναι σπουδαίο πανεπιστημιακό, επιχειρηματικό κέντρο, έδρα του Βουλγαρικού Ναυτικού και της εμπορικής ναυτιλίας.
Αποτελεί σημαντικό οικονομικό κέντρο της Βουλγαρίας αλλά και της Μαύρης Θάλασσας.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΒΑΡΝΑΣ

Σπουδές στα πανεπιστήμια της Βάρνας, με εκπαιδευτική παράδοση από το 1880 (ανώτερες σχολές) δομήθηκαν με τη σημερινή μορφή και εξελίχθηκαν σε ιδρύματα εθνικής σημασίας αλλά και σημαντικός εκπαιδευτικός προορισμός για τους Ευρωπαίους φοιτητές, με ανταγωνιστικό κόστος σπουδών και ζωής. Τα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία της Βάρνας υποδέχονται τον φοιτητή φιλόξενα και καλύπτουν κάθε επιλογή σπουδών: 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, κ.λ.π. 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Αρχιτέκτονας, Μηχανολόγος Μηχανικός, Ναυπηγός, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Πληροφορικής, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Μηχανικός Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικής, κ.λ.π. 

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ

Ψυχολογία, Διεθνείς Σχέσεις, Μ.Μ.Ε. – Δημοσιογραφίας, Χρηματοοικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, κ.λ.π.   

ΣΠΟΥΔΕΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ 

Πλοήγηση, Μηχανικός, Ναυπηγός, Διοίκηση, Ραδιοναυτιλία – Ραδιοηλεκτρολογία, κ.λ.π. 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ   

Σπουδές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών στη Βάρνα με ΕΥΕΛΙΞΙΑ στη διαχείριση του περιεχομένου, στις παρακολουθήσεις, στις εργασίες, στην επιτυχημένη ολοκλήρωση.
Γιατί η υποστήριξη από την Study in Bulgaria είναι συνεχής και αδιάλειπτη μέχρι την επιτυχημένη ολοκλήρωση, χωρίς «απρόβλεπτα» και κυματισμούς. 

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ   

Σπουδές στη Βάρνα γιατί συνδυάζει ευνοϊκό περιβάλλον για την καλλιέργεια της γνώσης παράλληλα με μια νεανική, ήσυχη, ελκυστική ατμόσφαιρα.
Σπουδές στη Βουλγαρία - Βάρνα, γιατί έχει σημαντική ανάπτυξη στο εμπόριο, τις μεταφορές, την τεχνολογία, τη ναυπηγική, τον τουρισμό, τον τομέα των σύγχρονων υπηρεσιών.
Δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Βάρνα ως ιδανική πόλη για κατοικία.
Εντυπωσιακοί πεζόδρομοι, θαυμάσιες παραλίες γνωστές ως «θαλάσσια λουτρά», πισίνες, δημόσια λουτρά, σύγχρονες μαρίνες, πάρκα, βοτανικοί κήποι, βραχώδεις σχηματισμοί, εμπορικό κέντρο, συγκρότημα κινηματογράφων, αλυσίδες καταστημάτων, ψαραγορά, λαϊκή αγορά, υποδέχονται φιλόξενα και εξυπηρετούν όλα τα γούστα των κατοίκων και των επισκεπτών.
Προϊστορικοί οικισμοί, πρωτοχριστιανικά κτήρια, Βυζαντινά κτίσματα, εκκλησίες, Οθωμανικά στοιχεία, ανακαινισμένες Αρ Νουβώ και Αρ Ντεκό κατασκευές, λειτουργικές μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, κομψά αρχοντικά, μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία, αλλά και το στοιχείο του πρασίνου με έντονη παρουσία, συνιστούν το σύγχρονο μωσαϊκό της αρχιτεκτονικής της πόλης.

Σπουδές στη Βουλγαρία – Βάρνα που είναι γνωστή ως «Θαλάσσια Πρωτεύουσα» ή «Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας.
Σπουδές στη Βάρνα, που συνδυάζει τις ανέσεις και επιλογές μιας Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης σε συνδυασμό με την ευχάριστη και χαλαρή διάθεση μιας ήσυχης, ήρεμης και ασφαλούς μικρής περιφερειακής πόλης, με εναλλακτικό, νεανικό, φοιτητικό, πρόσωπο.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ/ΠΛΟΒΝΤΙΒ

Σπουδές στη Βουλγαρία, Φιλιππούπολη που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη στη Βουλγαρία, μετά τη Σόφια, με πληθυσμό 380.000 κατοίκων.
Σπουδές στη Βουλγαρία Φιλιππούπολη που εκτός από κέντρο σημαντικής αγροτικής περιφέρειας, έχει σημαντική βιομηχανία μεταποίησης τροφίμων, υφασμάτων, χημικών και παραγωγής μηχανημάτων.
Έτσι αποτελεί οικονομικό κέντρο, υψηλής σημασίας για τη Βουλγαρία, με έκρηξη εξαγωγών και ανοικοδόμησης.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ

Σπουδές στα πανεπιστήμια της Φιλιππούπολης-Πλόβντιβ, με εκπαιδευτική παράδοση από το 1880 (ανώτερες σχολές) δομήθηκαν με τη σημερινή μορφή και εξελίχθηκαν σε ιδρύματα εθνικής σημασίας αλλά και σημαντικός εκπαιδευτικός προορισμός για τους Ευρωπαίους φοιτητές, με ανταγωνιστικό κόστος σπουδών και ζωής. Τα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία της Φιλιππούπολης-Πλοβντιβ υποδέχονται τον φοιτητή φιλόξενα και καλύπτουν κάθε επιλογή σπουδών:
ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ
Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, κ.λ.π.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ

Οικονομία, Νομική, Παιδαγωγικά, Φιλολογία, Ξένες Φιλολογίες

ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ

Βιολογία, Μαθηματικά, Γεωπονική

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ

Μουσικής-Παιδαγωγικής, Μουσικής Λαογραφίας, Χορογραφίας.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ   

Σπουδές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών στη Φιλιππούπολη-Πλοβντιβ με ΕΥΕΛΙΞΙΑ στη διαχείριση του περιεχομένου, στις παρακολουθήσεις, στις εργασίες, στην επιτυχημένη ολοκλήρωση.
Γιατί η υποστήριξη από την Study in Bulgaria είναι συνεχής και αδιάλειπτη μέχρι την επιτυχημένη ολοκλήρωση, χωρίς «απρόβλεπτα» και κυματισμούς.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ   

Σπουδές στη επιβλητική Φιλιππούπολη , καταπράσινη και γραφική, χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Έβρου και απλωμένη σε 7 λόφους, με παλιά πόλη απλωμένη σε έναν από τους 7 λόφους, με προάστια που θυμίζουν το παρελθόν της πόλης.

Με ιστορικό κέντρο που το κοσμούν υπέροχα αρχοντικά, διακοσμημένα περίτεχνα με μπαρόκ λεπτομέρειες θυμίζοντας πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Αν και τα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χάρη στην επιμονή, την ακαδημαϊκή τους προσπάθεια και μεθοδολογία, καθιερώθηκαν στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τις διεθνείς δραστηριότητες και με την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διακρίθηκαν για τη συμμετοχή σε διεθνή projects και την βελτιούμενη ερευνητική τους δραστηριότητα.
Αποτελούν, τα δεύτερα σε μέγεθος, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Βουλγαρίας, ανεβάζοντας καθημερινά τον πήχη των ακαδημαϊκών στόχων.

Σπουδές στη Φιλιππούπολη, που είναι ευημερούσα πόλη με ελληνικό πληθυσμό, τέως πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους (με προεξέχοντα τον πεζόδρομο Ulitsa Knyaz Aleksandar), συναντάς εξυπηρέτηση φιλοξενία σε παντός είδους καταστήματα, σύγχρονα και παραδοσιακά, αλλά και καταστήματα με αντίκες, παζάρια με ιδιαίτερο χρώμα, αλλά και σύγχρονα πολυκαταστήματα.
Η Φιλιππούπολη επιφυλάσσει για τον επισκέπτη πολλές γευστικές εκπλήξεις, με πολλά μενού και σπεσιαλιτέ, με ιδιαίτερη έμφαση και βάση στο κρέας που ολοκληρώνεται με τις ιδιαίτερης γεύσης, τοπικές μπύρες.
Σπουδές στη Φιλιππούπολη που υπάρχει παντού η ατμόσφαιρα της Ελλάδος (νομίζεις ότι σπουδάζεις στη Θεσσαλονίκη), που υποδέχεται και παντρεύει πολλούς πολιτισμούς, σε μια πόλη για πολλές επιλογές.
Μετά από μια κουραστική φοιτητική εβδομάδα, μπορείς να κινηθείς σε μια ζωντανή πόλη με καλντερίμια, κτήρια σε έντονα χρώματα (φούξια, κεραμιδί, γαλάζιο), σιντριβάνια, αρχαία ερείπια, μοναστήρια (γύρω από την πόλη), Ρωμαϊκά κτίσματα (Αμφιθέατρο, Στάδιο, Αγορά), αρχοντικά, τεμένη, κι όλα αυτά μόλις 156 χιλιόμετρα από τη Σόφια, με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ

Το Μεγάλο Τάρνοβο (Βουλγαρικά :Велико Търново) είναι πόλη της Βορειοκεντρικής Βουλγαρίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας με 70.000 κατοίκους, βρίσκεται 220χλμ βορειοανατολικά της Σόφιας, 3 ώρες σε οδική απόσταση από την πρωτεύουσα, με ικανοποιητική ποιότητα οδοστρώματος.
Υπήρξε πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγαρικής αυτοκρατορίας μετά από εξέγερση το 1815.
Το Βέλικο Τάρνοβο συχνά μεταφράζεται και ως Βελίκο Ταρνοβο είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Γιάντρα και τοποθετημένο στους Βόρειους Λόφους της Στάρα Πλάννινα, γνωστό και ως Βαλκανικά Βουνά, κεντρική βουλγαρική πόλη, με τους παλαιότερους οικισμούς στη χώρα, με πρώτο ίχνος ανθρώπινης ζωής το 3.000 π.Χ.

Είναι απλωμένο στους λόφους Τραπεζίτσα, Τσαρεβιτς κα Σβέτα Γκόρα, και με το ποτάμι να ελίσσεται βαθιά και νωχελικά ανάμεσά τους αποτελεί μία από τις γραφικότερες πόλης της Βουλγαρίας.
Τα βασιλικά παλάτια, οι μεσσαιωνικές κατοικίες, το Πατριαρχείο, οι πολλές μικρές εκκλησίες, οι πύργοι, τα ερείπια φρουρίων, τα παλιά και νέα σπίτια, όλα αυτά συνθέτουν μια αρχική εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και πορεία στην ιστορία.

Το πρώτο σύνταγμα (1879). Εδώ συνετάχθει και εδώ κηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας τον Σεπτέμβριου του 1908. Κυριαρχεί το «σπίτι» του δεύτερου μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας με έναν εντυπωσιακό αριθμό φοιτητών.

Οι τουρίστες απολαμβάνουν την πόλη και την ταυτότητά της αλλά και τις μοναδικές επιδείξεις (τα καλοκαίρια) των πολεμιστών εκπροσώπων αθλητικών και παραδοσιακών σωματείων στον χειρισμό μεσσαιωνικών όπλων, στη διάρκεια τετραήμερου φεστιβάλ.
Η πόλη των Τσάρων αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτκό, διοικητικό, οικονομικό και κοινωνικό κέντρο στη Βόρεια Βουλγαρία.

Παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια, cafe, κ.λ.π., παρέχουν στον φοιτητή έναν παράδεισο γεύσεων και φιλοξενίας.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ (ST. CYRIL AND ST. METHODIUS UNIVERSITY OF VELIKO TARNOVO)
Σπουδές στη Βουλγαρία, στο Πανεπιστήμιο «Κυρίλλου και Μεθοδίου» που δέχεται τους διεθνείς φοιτητές φιλόξενα και ικανοποιεί ένα σημαντικό φάσμα αναζήτησης σπουδών:

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Ξένες Γλώσσες – Φιλολογίες, Μετάφραση – Διερμηνεία, Βαλκανικές Σπουδές, Νομική Σχολή, Παιδαγωγικά (Νηπιαγωγών – Δημ. Εκπαίδευσης), Γυμν. Ακαδημία, Καλών Τεχνών, Οικονομικών.
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Μαθηματικά, Πληροφορική

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ – ΓΚΑΜΠΡΟΒΟ

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΟΒΟ (GABROVO)

Η πόλη του Γκάμπροβο βρίσκεται στην κεντρική Βουλγαρία με 58.000 κατοίκους, σε απόσταση 260 χιλιόμετρα από τη Σόφια, υψόμετρο 400 μέτρα και περισσότερα από 14.000 μνημειακά αγάλματα.

Περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της χώρας, είναι η πιό «πράσινη» πόλη διεθνώς, γνωστή ως κέντρο του χιούμορ και της σάτυρας. Εδώ ιδρύθηκε το 1835 η βουλγαρική αλληλοδιδακτική σχολή (Γυμνάσιο) από τον ελληνοτραφή έμπορο Βασίλ Απρίλωφ, με την οποία εγκαινιάσθηκε ουσιαστικά η Βουλγαρκή εθνική εκπαίδευση. Το 1972 πάνω στα θεμέλια ενός παλιού βυρσοδεψίου, δημιουργήθηκε ο «Οίκος του Χιούμορ και της Σάτυρας», με το επόμενο έτος να αρχίζει να οργανώνεται η Διεθνής Μπιενάλε του Χιούμορ και της Σάτυρας. Ο Οίκος, πλέον, είναι διαμορφωμένος ως ειδικό Μουσείο, συγκεντρώνοντας μια συλλογή με πάνω από 50.000 έργα σατυρικής τέχνης από όλο τον κόσμο, γελοιογραφίες, φωτογραφίες, έργα ζωγραφικής., σκίτσα, αφίσες, γλυπτική.
Ο Οίκος δεν είναι απλώς ένα μουσείο με εντυπωσιακά αποθέματα. Είναι επίσης ο διοργανωτής πολλών φεστιβάλ και εκδηλώσεων, στις οποίες συγκεντρώνονται όχι μόνο κάτοικοι του Γκάμπροβο, αλλά και πολλοί τουρίστες.

Σύμβολο της πόλης είναι η γάτα με την κομμένη ουρά, γιατί λένε ότι οι κάτοικοι του Γκάμπροβο κόβουν τις ουρές των γατών τους για να κλείνει πιό γρήγορα η πόρτα των δωματίων, όταν οι γάτες βγαίνουν έξω, ώστε να μην μπαίνει κρύο.

Σήμερα η γάτα με την κομμένη ουρά συμβολίζει την ενεργειακή αποτελεσματικότητα.
Οι κάτοικοι της πόλης έχουν τη φήμη του τσιγγούνη και μόνοι τους γελούν με αυτό το χαρακτηριστικκό τους.

«Ο κόσμος επιβιώνει γιατί γελούσε» λέει μια παροιμία, και η πιο χαμένη μέρα μας είναι αυτή που δεν γελάσαμε ούτε μια φορά, λέει ένας γνωστός Βούλγαρος σατυρικός συγγραφέας, ο Τσαντομίρ. Γι’ αυτό ελάτε στο Γκαμπροβο να γελάτε, όχι μόνο την Πρωταπριλιά, γιατί το αστείο καθαρίζει την ψυχή. Ελάτε να γελάσετε γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι περισότερο ζουν όσοι συχνά πέφτουν κάτω από τα γέλια.
Γιατί ο Θεός έδωσε το χιούμορ και την αυτο-ειρωνεία για να χαιρόμαστε στον κόσμο.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΓΚΑΜΠΡΟΒΟ (TECHNICAL UNIVERSITY OF GABROVO)

Σπουδές στη Βουλγαρία στο τεχνικό Πανεπιστήμιο του Γκάμπροβο που καλύπτει ανάγκες των διεθνών φοιτητών για πολυτεχνικές σπουδές:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος, Ηλεκτρονικός, Προστασία Περιβάλλοντος, Πληροφορική

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Χημεία, Οικολογία, Περιβάλλον, Μαθηματικά, Πληροφορική

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Οικονομικά,Management και Marketing,
Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες – Φιλολογίες

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ (ΒLAGOEVGRAD)


     

Το Μπλαγκόεβγκραντ είναι πόλη της Ν.Δ. Βουλγαρίας και μέχρι τo 1950 ονομαζόταν Άνω Τζουμαγιά. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπλαγκόεβγκραντσκα Μπίστριτσα, με πληθυσμό 72.000 κατοίκους, σε απόσταση 100 χιλιόμετρα νότια από τη Σόφια, και 4 ώρες από τη Θεσσαλονίκη. Με ίχνη οικισμών που ανάγονται στο 3.000 π.Χ., σε μία ελκυστική περιοχή με ιαματικές πηγές, γόνιμα εδάφη, πλούσια δάση.
Με πολλά αξιοθέατα (παλιές συντηρημένες κατοικίες, Ιστορικό Μουσείο, χτισμένο με στυλ Αναγέννησης, τις πήλινες πυραμίδες με βραχώδη τμήματα, το μοναστήρι της Ρίλα, τη λουτρόπολη Σαντάνσκι, τις επτά λίμνες, την μαγευτική οροσειρά Πιρίν, τα χιονοδρομικά κέντρα, την Ορθόδοξη εκκλησία), είναι μια ωραία πόλη, καθαρή, ήσυχη, μικρή που σε λίγα λεπτά βρίσκετε ότι θελήσετε, ψωνίζοντας σε ένα ιδανικό αριθμό καταστημάτων και τις υπεραγορές. Κινηματογράφος, θέατρο, όπερα είναι στη διάθεση του επισκέπτη ή του κατοίκου, με υπαίθριες καφετέριες, εστιατόρια, παμπ. Θα βρείτε υψηλής ποιότητας κουζίνα με πλούσια λίστα κρασιών και αναψυκτικών. Μαζί με τη δυνατή νυχτερινή ζωή, απολαύστε τοπικά παραδοσιακά πιάτα ανάμεσα σε πολλούς νέους, κυρίως φοιτητές.

Μέσα σε ένα πεζοδρομημένο κέντρο, με διατηρημένη αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα, απολαύστε τον περίπατο ή τη νυχτερινή σας έξοδο.

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ισορροπημένη πανεπιστημιακή ζωή με σκληρό πρόγραμμα εργασίας και δυνατής διασκέδασης, μέσα σε μια κλιματική ζώνη μεσογειακή. Αν είσθε λάτρης των σπορ, απολαύστε εγκαταστάσεις ποσοσφαίρου, τένις, βόλεϋ, μπειζμπολ, τζογκινγκ, ποδηλασία.....

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ – BLAGOEVGRAD

SOUTH-WEST UNIVERSITY «NEOFIT RILSKI”

Σπουδές στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο του Μπλαγκόεβγκραντ που καλύπτει επιλογές των διεθνών φοιτητών σε ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων:

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Οικονομικά, Λογιστική, Marketing, Διεθνές Εμπόριο, Δημόσια Διοίκηση, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Παιδαγωγικά, Ειδκή Αγωγή, Ευρωπαϊκές Σπουδές, Διεθνείς Σχέσεις, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Ξένες Γλώσσες, Θέατρο, Σκηνοθεσία, Μουσική, Art & Design, Λογοθεραπεία, Τουριστικές Σπουδές, Νομική, Χορός

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Οικολογία, Περιβάλλον, Πληροφορική, Χημεία, Βιο-Χημεία, Μαθηματικά, Φυσική

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Ηλεκτρολόγος, Ηλεκτρονική και Αυτοματισμοί

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΤΕΒΓΚΡΑΝΤ

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΤΕΒΓΚΡΑΝΤ (ΒOΤEVGRAD)

Το Μπότεβγκραντ είναι πόλη της Βουλγαρίας και ανήκει στην επαρχία της Σόφιας σε απόσταση 47 χιλιομέτρων από αυτην. Έχει πληθυσμό 20.000 κατοίκων πλούσια σε φυσικούς πόρους και με αξιοσημείωτο, για την ποικιλία του, ανάγλυφο.
Με εργοστάσια ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως και φαρμακευτική παραγωγή και εργοστάσιο μετασχηματιστών της SIEMENS
Η θέση της πόλης του Μπότεβγκραντ αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι επικοινωνίας της Βόρειας με τη Νότια Βουλγαρία.

Το όνομά της το έλαβε από τον επαναστάτη ποιητή Hristo Botev. Το Ιστορικό Μουσείο (με εκθέματα, έγγραφα, φωτογραφίες, κ.λ.π). ή Art Gallery, το Culture House “Hristο Botev”, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που δίνουν ιδιαίτερο τόνο ζωής στην πόλη.
Αφήσαμε τον Πύργο του Ρολογιού στο Μποτεβγκραντ τελευταίο. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δημιουργήθηκε το 1866 από τοπικούς τεχνίτες. Ο μηχανισμός έγινε από ντόπιο σιδηρουργό και το «κουδούνι» από τεχνίτες του Μπάνσκο.
Είναι ο υψηλότερος πύργος ρολογιού στη Βουλγαρία από την εποχή της Αναγέννησης αποτελώντας σύμβολο της πόλης, με ύψος 30 μέτρα. Με στοιχεία μπαρόκ, τοιχογραφίες, με το κάτω μέρος να είναι λιθοδομή.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΤΕΒΓΚΡΑΝΤ

Σπουδές στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο του Μπότεβγκραντ (International Business School) που είναι προσανατολισμένο στις οικονομικές σπουδές:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διεθνείς Οικονομικές Σπουδές. Λογιστική, Τουριστικές Επιχειρήσεις, Marketing και Επικοινωνία.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ BURGAS

Το Μπουργκάς ή Πύργος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας με 210.000 κατοίκους και η τέταρτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της χώρας, μετά τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη–Πλοβντιβ και τη Βάρνα.

Είναι βιομηχανικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο, περιβαλλόμενο από λίμνες, το μεγαλύτερο διϋλιστήριο πετρελαίου της Ν.Α. Ευρώπης και από της μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις. Είναι κέντρο αλιείας και της βιομηχανίας επεξεργασίας αλιευμάτων της Βουλγαρίας και με λιμάνι το μεγαλύτερο στη Βουλγαρία, συμβάλλοντας στην περιφερειακή οικονομία, φιλοξενώντας παράλληλα ετήσιες εθνικές εκθέσεις και διεθνή φεστιβάλ.

Έχει βραβευθεί και αναγνωρισθεί ως πόλη πράσινη και καλύτερη να ζει κανείς στη χώρα, με ενθάρρυνση της μετακίνησης με ποδήλατα, με σύστημα λωρίδων και ενοικίασης ποδηλάτων. Σε 4 χρόνια έχουν φυτευθεί 2.000 νέα διακοσμητικά δέντρα και 3.000 θάμνοι, παράλληλα με διαμόρφωση νέων πάρκων και βελτιστοποίηση των παλιών.

Ακόμη και οι χώροι για βόλτα των σκύλων έχουν περιφραχθεί. Με τους χώρους για πεζούς κατέχει σημαντική θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη (την πρώτη στη χώρα), με 22.000 m2 και άλλα 50.000 m2 που είναι υπό διαμόρφωση.

Είναι πολή φιλική, φιλόξενη, ευχάριστη να ζεί, να σπουδάζει και να παραθερίζει κανείς, εισακούοντας τα αίτηματα των πολιτών της. Με σιδηροδρομικά, αεροπορικά και οδικά δίκτυα εξυπηρετείται η μετακίνηση σε όλα τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας αλλά και της ενδοχώρας. Το χαρακτηριστικό του Μπουργκάς είναι ο προσανατολισμός του προς την ανατολή – στη θάλασσα. Η παλιά πόλη έχει τη μορφή ενός ουράνιου τόξου ανοιχτού προς τη θάλασσα και το πάρκο, που είναι τα δύο πλέον ελκυστικά μέρη της πόλης.
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα διοικητικά κτίρια, οι πεζόδρομοι και οι εμπορικές περιοχές, όλα τα πολιτιστικά δρώμενα και το μεγαλύτερο μέρος των θεαμάτων.
Το Μπουργκάς με τα 2 πανεπιστήμια είναι εκπαιδευτικό και επιστημονικό κέντρο και όχι «δορυφόρος» πόλη.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ, BURGAS
BURGAS FREE UNIVERSITY

Σπουδές στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιου του Μπουργκάς που καλύπτει ένα ευρύ πεδίο σπουδών, για τους διεθνείς φοιτητές.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Νομική, Δημόσια Διοίκηση, Κοινωνιολογία, Δημόσιες Σχέσεις. Οικονομικά, Λογιστική, Marketing, Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Πληροφορική, Σύγχρονα Πληροφοριακά Συστήματα, Τεχνολογίες Συστημάτων Πληροφορικής.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΝΙΚ, PERNIK

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΝΙΚ PERNIK

Το Πέρνικ είναι πόλη της Δυτικής Βουλγαρίας, χτισμένη πάνω στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Σόφιας μια ανάσα (λίγα χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της Σόφιας.

Βρίσκεται κοντά στις πηγές του ποραμού Στρυμώνα, σε υψόμετρο 71μ με πληθυσμό 80.000 κατοίκων.
Το Πέρνικ είναι από τις νεώτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες πόλεις της Βουλγαρίας, με γρήγορη ανάπτυξη βασισμένη στη βιομηχανία άνθρακα, την κατασκευή μηχανών και τη μεταλλουργία, με αυτοκινητόδρομο που την καθιστά συγκοινωνιακό κόμβο.
Το Πέρνικ ανακοινώθηκε ως πόλη το 1929 και είναι επίσης γνωστή ως πόλη του Black Gold, καθώς η ανάπτυξη βασίσθηκε στη δημιουργία του μεταλλείου.
Το 1986 δημιουργήθηκε το Μουσείου Μεταλλείων που δεν στεγάζεται σε ενα κτίριο, αλλά σε μία υπόγεια στοά, μοναδικό στο είδος του στα Βαλκάνια.
Οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν την πρώτη ατμομηχανή, εξοπλισμό, εξαρτήματα, τηλέφωνα και μέσα επικοινωνίας, προστατευτικό εξοπλισμό, δημόσια έγγραφα εξόρυξης, εργαλεία και μέσα αυτοσυντήρησης κ.λ.π.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Ιστορικό Μουσείο του Πέρνικ με πάνω από 50.000 εκθέματα αλλά και το Φρούριο Κράκρα, το Θρακικό Ιερό , τα πολλά πάρκα, το βραχώδες οροπέδιο στα Ν.Δ. της πόλης, το φαράγγι του ποταμού Στρυμώνα, το μικρό υπέροχο χωριό Rudartsi. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ αποκριάτικης Μάσκας υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού.
Τέλος, τον κάτοικο και επισκέπτη της πόλης αναμένουν πολλά εστιατόρια, μπαρ, και παραδοσιακές mehanas και προσφέρουν νοστιμότατο φαγητό και μεγάλη ποικιλία από επιλεγμένο ποτά.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΝΙΚ, PERNIK

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΝΙΚ, PERNIK

Σπουδές στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιου του Pernik (European Polytechnic University), που καλύπτει ανάγκες των διεθνών φοιτητών σε 3 επιστημονικά πεδία:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανικός Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνίες, Ενεργειακός Μηχανικός

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Δημόσια Διοίκηση, Management, Ψυχολογία

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Πληροφορική

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΡΟΥΣΕ

Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΕ (RUSE – PYCE)

Το Ρούσε (βουλγαρικά Pyce ) είναι η Πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 165.000 κατοίκων. Βρίσκεται στο Β.Α. τμήμα της χώρας, στη δεξιά όχθη του Δούναβη, 300 χιλ. από την πρωτεύουσα Σόφια και 200 χιλ. από τη βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Είναι το σημαντικότερο ποτάμιο λιμάνι τς Βουλγαρίας, λειτουργώντας ως σημαντικός παράγων του διεθνούς εμπορίου της χώρας. Είναι γνωστό για τη νέο-μπαρόκ και νεο-ροκοκό αρχιτεκτονική του, του 19ου και του 20ου αιώνα προσελκύοντας πολλούς τουρίστες. Το Ρούσε ιστορικά αποτελούσε από τα βασικά πολιτιστικά και οικονομικά κέντρα της χώρας με αρχιτεκτονική όψη τυπικά Κεντρο-ευρωπαική.
Μετά την οικονομική κρίση της Βουλγαρίας, που επηρρέασε και το Ρούσε, πλέον η πόλη έχει ανακτησει τον ηγετικό της ρόλο ως σημαντικός κόμβος οικονομικός, μεταφορικός, πολιτιστικός και εκπαιδευτικός. Το Πάρκο Rusenski Lom προσφέρει ιδανικές συνθήκες για αθλητισμό, χαλάρωση, δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Οι βραδινές έξοδοι στο κέντρο της πόλης με τη μεγάλη πλατεία και τους πεζόδρομους, τις τοπικές μπύρες, τα πολλά πιάτα και διαφορετικά με σολωμό, αλλά και άλλες τοπικές συνταγές, ικανοποιούν κάθε επισκέπτη.
Τα Μουσεία, οι εκθέσεις, αλλά και το ετήσιο Φεστιβάλ συμφωνικής μουσικής, δίνουν επιπλέον ενδιαφέρον στον επισκέπτη ή κάτοικο της πόλης.
Το Ρούσε μπορεί να αποτελέσει τη βάση εξόρμησης για ημερήσιες εκδρομές σε Βουκουρέστι (66km), Veliko Tarnovo (90km), Tutrakan (57km), Targovishte (83km), Svishtov (55km), Razgrad (58km), Isperih (72km), Arbanasi (87km), Ιβανόφσκαγια Manastir (17km), όλα με πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΕ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΣΕ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΣΤΟ ΡΟΥΣΕ
UNIVERSITY OF RUSE – ANGEL KANCHEV

Σπουδές στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο του Ρούσε που υποδέχεται τους διεθνείς φοιτητές φιλόξενα και ικανοποιεί ένα σημαντικό φάσμα επιλογής σπουδών:

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Ευρωπαϊκές Σπουδές, Νομική, Marketing, Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις, Παιδαγωγικά, Φυσικοθεραπεία

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Μηχανολόγος, Ηλεκτρολόγος, Προστασία Περιβάλλοντος, Οργάνωση και Διοίκηση Παραγωγής, Τηλεπικοινωνίες, Βιομηχανικός Σχεδιασμός,

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Πληροφορική, Πληροφοριακά Συστήματα, Μαθηματικά, Τηλεπικοινωνίες, Ηλεκτρονική, Περιβάλλον, Φυσικές Επιστήμες.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μαιευτική, Νοσηλευτική, Δημόσια Υγεία

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΣΒΙΣΤΟΦ - SVISHTOV
Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΒΙΣΤΟΦ

Η πόλη του Σβιστόφ είναι κτισμένη είναι κτισμένη στο Δούναβη με 20.000 κατοίκους, ανάμεσα στο Ρούσε και το Πλέβεν.

Η θέση της, πλούσια εύφορη γη, αποτέλεσαν τις ευνοϊκές συνθήκες από τις αρχές του 19ου αιώνα να αποτελεί σημαντικό εμπορικό και εκπαιδευτικό κέντρο.
Αποτελεί από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια του Δούναβη και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δύσης για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων.
Το Σβιστόφ είναι γνωστό ως η πόλη των ευεργετών, καθώς δεν υπάρχει καμμία σημαντική πρωτοβουλία, κτίριο, σχολείο, ίδρυμα, εκκλησία που δεν έχει στηριχθεί αποφασιστικά από ιδιωτικές δωρεές.
Από την εποχή της Αναγέννησης η πόλη γίνεται σημαντικό εμπορικό κέντρο και εστία Βούλγαρων πατριωτών. Διανοούμενοι αλλά και επιτυχημένοι έμποροι οραματίζονται το Σβιστόφ να μπορεί να συγκρίνεται με ότι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη. Έτσι γενιέται η παράδοση ευεργεσίας για τις ανάγκες της παιδείας.

Το 1912 ο πετυχημένος και ξακουστός στην Ευρώπη έμπορος Ντιμίταρ Τσενώφ, αφήνει στη γενέτειρα πόλη του όλη την ιδιοκτησία του για την ίδρυση, δημιουργία και συντήρηση της Ανώτατης Εμπορικής Σχολής του Σβιστόφ, το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Σβιστόφ.
Στο Σβιστόφ μπορεί κανείς να δει προϊστορικούς οικισμούς, έργα τέχνης από την πρώϊμη εποχή του σιδήρου, ρωμαϊκό χωριό 3,5χιλ. από το Σβιστόφ, μεσσαιωνικό φρούριο (Rocky Peak), με αμφιθέατρο και ηλιακό ρολόϊ, τα πολλά πάρκα, κ.λ.π. Είναι μια πόλη που το 1/3 των κατοίκων της είναι φοιτητές (10.000), στον παλμό των οποίων κινείται η πόλη, που τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ για να τους εξυπηρετήσουν.

Έτσι ο Σβιστόφ είναι, ίσως, η νεανικότερη πόλη της Βουλγαρίας.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΣΒΙΣΤΟΦ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ «ΝΤΙΜΙΤΑΡ ΤΣΕΝΟΦ»

ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Οικονομικά, Λογιστική, Management και Marketing, Διοίκηση Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων


ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΜΕΝ (SHUMEN)
Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΟΥΜΕΝ

Το Σούμεν είναι πόλη της Βουλγαρίας και με πλυθυσμό 80.000 κατοίκων είναι η 11η πολυπληθύστερη πόλη της, ανάμεσα στη Βάρνα, το Ρούσε και το Βέλικο Τάρνοβο, στην ανατολική Βουλγαρία. Πολλές περιοχές της πόλης, αλλά και των περιχώρων, κάθε μια πό αυτές με τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα, σας περιμένουν για να τις ανακαλύψετε.

Ατμόσφαιρα από το παρελθόν αλλά και το ενδιαφέρον παρόν.
Το Σούμεν διαθέτει Μνημείο 1.300 χρόνων Βουλγαρίας που θεωρείται ως το μοναδικό μνημείο στον κόσμο, που απεικονίζει την ιστορία μιας ολόκληρης χώρας, από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα, αλλά και άλλα αξιοθέατα όπως ο Ιππέας της Μαντάρα, ο Καθεδρικός Ναός των Αγίων Τριών Ιεραρχών, η Βασιλική της Αγίας Αναλήψεως, το Τζαμί Σερίφ Χαλίλ Πασά....
Το Σούμεν παρέχει ευκαιρίες για αναρρίχηση, ποδηλασία βουνού, οικολογικές διαδρομές σε βραχώδη μοναστήρια, σπήλαια.

Δραστηριότητες, γεγονότα και events εξελίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Δύο φορές τον χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο), αγορά μόνο βουλγαρικών προϊόντων, Καρναβάλι γονιμότητας, Μουσικός διαγωνισμό για βιολί και πιάνο, Εθνικός διαγωνισμός ποίησης από Ουγγαρία και Βουλγαρία, Ράλι παλαιών αυτοκινήτων, Φεστιβάλ Θεάτρου, Διεθνής Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, Διεθνής Μπιενάλε Γλυπτικής, Εθνικό Φεστιβάλ Μαζορέτας, Διεθνές Συμπόσιο Θρακών, Διεθνείς μουσικές ημέρες, Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ, Διεθνές Φεστιβάλ ερασιτεχνικών ταινιών.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΜΕΝ
“KONSTANTIN PRESLAVSKY” UNIVERSITY

Σπουδές στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο στου Σούμεν “Konstantin Preslavsky”, που παρέχει ένα ευρύ πεδίο σπουδών για διεθνείς φοιτητές:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Τεχνολογίες Πληροφορικής, Γεωδαισία – Τοπογραφία

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Μαθηματικά, Πληροφορική, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία – Τουρισμός

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Ξένες Γλώσσες – Φιλολογίες, Μετάφραση – Διερμηνεία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Θεολογία, Κοινωνιολογία, Δημόσιες Σχέσεις, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Μουσική, Καλές Τέχνες, Τεχνολογίες Πληροφοριακών Συστημάτων, Logistics.\

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣTΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ (ΠΑΛΑΙΑ ΖΑΓΟΡΑ)

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ


     

Η Στάρα Ζαγκόρα (βουλγαρικά: Стара Загора), είναι πόλη της Νότιας Βουλγαρίας εθνικής και οικονομικής σημασίας, με πληθυσμό 170.000 κατοίκων και απέχει 230 χιλ. από της Σόφια.
Με ιστορία 5.000 ετών είναι από τους παλαιότερους οικισμούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ορυχεία χαλκού από τον 50 π.Χ. αιώνα γύρω από την πόλη.
Με σημαντικά μνημεία, ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ρωμαϊκά λουτρά, Εκκλησίες, Όπερα, θέατρα και γκαλλερί μαζί με ένα μεγάλο πράσινο πάρκο και θερμικές πηγές, αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών.
Είναι πόλη γνωστή για τους ευθείς δρόμους, είναι πόλη των ποιητών και των φιλυρών (τα γνωστά δένδρα).

Με τραγική ημερομηνία για την πόλη την 31η Ιουλίου 1877, όπου έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη σύγκρουση των δύο εμπόλεμων στρατών του Ρωσοτουρκικού Απελευθερωτικού πολέμου, ο οπλισμένος τουρκικός στρατός κατέσφαξε άοπλους, άμαχους (14.500 Βούλγαροι), η πόλη ισοπεδώθηκε, 10.000 νέες γυναίκες πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα της Ανατολής. Ωστόσο, ο βουλγαρικός λαός στη συνέχεια κέρδισε τον πόλεμο, δημιουργώντας μνημεία που μαρτυρούν την ευγνωμοσύνη του, στους απελευθερωτές του και αναστηλώνοντας την πόλη αμέσως μετά την απελευθέρωση.
Με πρώτο θεμέλιο λίθο την 5η Οκτωβρίου 1879 και σχέδια του Τσέχου αρχίτεκτονα Λιούμπορ Μπάγερ, δημιουργήθηκε μια πόλη με σύγχρονη όψη, με μεγάλους ευθείς δρόμους και ευρύχωρες πλατείες.
Στα περίχωρα της πόλης σε αποστάσεις 50-60χιλ. υπάρχουν πάμπολα τουριστικά αξιοθέατα, με φιλόξενες υποδομές υποδοχής. Στο Β.Α. μέρος τηςπόλης υπάρχει το Πάρκο Μπεντέσκα και η Λίμνη Ζαγκόρκα.
Η Στάρα Ζαγκόρα είναι κέντρο ιστορίας και μόρφωσης αλλά και κέντρο αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις επιλογές.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΑΡΑΣ ΖΑΓΚΟΡΑΣ – TRAKIA UNIVERSITY

Σπουδές στη Βουλγαρία στο Trakia University που υποδέχεται τους διεθνείς φοιτητές φιλόξενα και ικανοποιεί όλες τις αναζητήσεις για ακαδημαϊκές σπουδές:

ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ιατρική, Κτηνιατρική, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διοίκηση Μονάδων Υγείας

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Κοινωνιολογία, Παιδαγωγική, ΕΙΔΙΚή Αγωγή, Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Εργοθεραπεία

ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Χημικός Μηχανικός, Μηχανολόγος, Ηλεκτρολόγος, Προστασία Περιβάλλοντος, .....

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Οικολογία, Προστασία Περιβάλλοντος, Γεωπονική, ....

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ