Κτηνιατρική στη Βουλγαρία στο Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στη Σόφια

 

Veterinary Medicine - University of Forestry, Sofia.

Η Σχολή Κτηνιατρικής στη Σόφια ανήκει στο Πανεπιστήμιο Δασολογίας που ιδρύθηκε τον Ιανουάρο του 1925.

Η σχολή της Κτηνιατρικής της Σόφιας δημιουργήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1953 ως Ανώτερο Ινστιτούτο Κτηνιατρικής.

Ωστόσο, οι βάσεις για τη δημιουργία της σημερινής δομής κατάρτισης (Bachelor of Science, Master of Science, καθώς και το πτυχίο Doctor of Science – PhD) τέθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου 1994. Η διαπίστευση μέσα από τη θεσμική αξιολόγηση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης του Εθνικού Οργανισμού Αξιολόγησης και Διαπίστευσης έγινε το 1999.

Από το University of Forestry έχουν αποφοιτήσει, μέχρι σήμερα, 12.000 φοιτητές συμπεριλαμβανομένων των διεθνών φοιτητών από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική.

Η Σχολή Κτηνιατρικής υποστηρίζει τα προγράμματά της μέσω προγραμμάτων επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας με ιδρύματα στην Βουλγαρία και στο εξωτερικό (Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Μελετών, Ινστιτούτο Μικροβιολογίας, Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, Ινστιτούτο Βιολογίας, Ανοσολογίας και Αναπαραγωγής, Ινστιτούτο Πειραματικής Παθολογίας κα Παρασιτολογίας κ.λ.π.)
Σύγχρονη βιβιλιοθήκη 100.000 τόμων (βιβλία, πτυχιακές εργασίες, διατριβές, επιστημονικά περιοδικά) είναι στη διάθεση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και ερευνητών.

ΣΧΟΛΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Σχολή Κτηνιατρικής στη Σόφια δομείται με 5,5 χρόνια μαθήματα και 0,5 χρόνο (1 εξάμηνο) πρακτική άσκηση σε συμβεβλημένα νοσοκομεία και κλινικές.

Τα πρώτα 3 χρόνια επικεντρώνονται στις βασικές αρχές προκλινικών και παρακλινικών εξετάσεων δεξιοτήτων. Μετά το 3ο έτος, τα μαθήματα εστιάζουν στην κλινική πρακτική. Το καλοκαίρια του 3ου και του 4ου έτους περιλαμβάνουν υποχρεωτική πρακτική κατάρτιση σε κλινικές.

Στο 5ο έτος οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εργασθούν σε κινητές ιατρικές μονάδες, διευρύνοντας την πρακτική τους κατάρτιση και εμπειρία.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

VETERINARY MEDICINE – UNIVERSITY OF SOFIA FORESTRY – SOFIA ΔΙΔΑΚΤΡΑ 4.500 ΕΥΡΩ / ΕΤΟΣ

  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η  εισαγωγή  στην Κτηνιατρική σχολή, προϋποθέτει εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, στη βιολογία και στη χημεία.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Για την εισαγωγή απαιτείται γραπτή εξέταση, στην Αγγλική γλώσσα, στην Βιολογία και στην Χημεία.
Προετοιμάζουμε με απόλυτη επιτυχία, όλους τους φοιτητές μας.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ   

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια. 

Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.  

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

 

Σπουδές στη Σόφια, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.   

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες. Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασικών σπουδών για εργασίες και μελέτες. 

Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Σπουδές στη Σόφια, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφίζουν από νεανικό παλμό και ζωή.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ 

FACULTY OF VETERINARY MEDICINE – TRAKIA UNIVERSITY 

Η Σχολή Κτηνιατρικής στη Στάρα Ζαγόρα δημιουργήθηκε κα βρέθηκε ως μέρος του Πανεπιστημίου της Σόφιας το 1923.

Μετά από πολλές αλλαγές και διοικητικές προσαρμογές το 1972 – 1974 γίνεται μέλος του Ανεξάρτητου Ανώτερου Ινστιτούτου Κτηνιατρικής και κατά τη διάρκεια της περιόδου 1974 – 1995 αναγνωρίζεται ως μέρος του Ανώτερου Ινστιτούτου Ζωοτεχνικής και Κτηνιατρικής της Στάρα Ζαγόρα. Από το 1995 η Κτηνιατρική Σχολή αποτελεί σχολή του Trakia University.

Η Σχολή Κτηνιατρικής στη Στάρα Ζαγόρα, έχει κερδίσει τη διεθνή Αναγνώριση και εκτίμηση ως φημισμένο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κτηνιατρική, με 400 διεθνείς φοιτητές έχουν αποφοιτήσει, προερχόμενοι από 46 χώρες,παράλληλα με 60 αποφοίτους διδακτορικών προγραμμάτων.   

Ο Εθνικός Οργανισμός Διαπίστευσης και Πιστοποίησης της Βουλγαρίας έχει παράσχει πλήρη διαπίστευση στο Trakia University (ένα από τα πρώτα αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας).

Απο το 1979 στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις έχοντας εκπαιδεύσει στα 90 χρόνια ζωής, 12.000 επαγγελματίες κτηνίατρους, γιορτάζοντας τα 90χρονα γενέθλια της τον Μάϊο του 2013. Η Κτηνιατρική Σχολή της Στάρα Ζαγόρα αποτελείται σήμερα από 11 τμήματα και κλινική διαγνωστική μονάδα, όπου εκπαιδεύονται οι φοιτητές.

Τα τμήματα (Κτηνιατρικής Ανατομίας, Ιστολογίας κα Εμβρυολογίας – εργαστήριο Φαρμακολογίας, Φυσιολογίας ζώων και χημείας – Γενικής Παθολογίας και Κλινικής – Κτηνοτροφικής – Κτηνιατρικής Μικροβιολογίας, Λοιμοδών και Παρασιτικών Νοσημάτων – Κτηνιατρικής Χειρουργικής – Μαιευτικής, Αναπαραγωγής και διαταραχές αναπαραγωγής – μή Μολυσματικές Ασθένειες – Υγιεινής Τροφίμων, Ζωϊκής Προέλευσης και Ελέγχου, κτηνιατρικής νομοθεσίας).

Η Κλινική Διαγνωστική Μονάδα έχει πρωταρχικό ρόλο στην πρακτική εξάσκηση των φοιτητών και αποτελείται από:

Εργαστηριακό Διαγνωστικό Κέντρο – Μικρές Κλινικές Ζώων Συντροφιάς με δωμάτια υποδοχής, και εγκαταστάσεις για διάγνωση κια θεραπεία, χειρουργικές αίθουσες και νοσοκομειακό θάλαμο – Παραγωγική Κλινική Ζώων με ιατρεία εξέτασης, άσηπτη αίθουσα, αίθουσες σεμιναρίων – κλινική κα αίθουσες για σηπτικό και άσηπτο χειρουργείο, κτηνιατρική μονάδα διδασκαλίας, νοσοκομείο για ίππους.

Η ιδέα για ίδρυση κτηνιατρικών σχολών στη Βουλγαρία προέκυψε λόγω της αναγκαιότητας της κτηνιατρικής πιστοποίησης των εξαγωγών της ζωϊκής παραγωγής.

Η πρόταση τέθηκε για πρώτη φορά το 1897 και μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες, αναστήθηκε πάλι μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από την Ένωση Επαγγελματιών Ζωϊκής Παραγωγής και την έγκριση δημιουργίας Σχολής Κτηνιατρικής στις 11 Ιουλίου 1921.

Η εξέλιξη και η πρακτική εφαρμογή μέχρι σήμερα είναι μια συνεχής διαδικασία με πολλές προσπάθειες, δυσκολίες, αντιξοότητες, ακαδημαϊκή αυταπάρνηση.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ STARA ZAGORA

VETERINARY MEDICINE – TRAKIA UNIVERSITY STARA ZAGORA 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 5.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ.

  ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η  εισαγωγή  στην Κτηνιατρική σχολή, προϋποθέτει εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, στη βιολογία και στη χημεία.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Για την εισαγωγή απαιτείται γραπτή εξέταση, στην Αγγλική γλώσσα, στην Βιολογία και στην Χημεία.
Προετοιμάζουμε με απόλυτη επιτυχία, όλους τους φοιτητές μας.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣTΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ (ΠΑΛΑΙΑ ΖΑΓΟΡΑ)

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΚΟΡΑ

Η Στάρα Ζαγκόρα (βουλγαρικά: Стара Загора), είναι πόλη της Νότιας Βουλγαρίας εθνικής και οικονομικής σημασίας, με πληθυσμό 170.000 κατοίκων και απέχει 230 χιλ. από της Σόφια.
Με ιστορία 5.000 ετών είναι από τους παλαιότερους οικισμούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ορυχεία χαλκού από τον 50 π.Χ. αιώνα γύρω από την πόλη.

Με σημαντικά μνημεία, ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ρωμαϊκά λουτρά, Εκκλησίες, Όπερα, θέατρα και γκαλλερί μαζί με ένα μεγάλο πράσινο πάρκο και θερμικές πηγές, αποτελούν πόλο έλξης των επισκεπτών.
Είναι πόλη γνωστή για τους ευθείς δρόμους, είναι πόλη των ποιητών και των φιλυρών (τα γνωστά δένδρα).

Με τραγική ημερομηνία για την πόλη την 31η Ιουλίου 1877, όπου έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη σύγκρουση των δύο εμπόλεμων στρατών του Ρωσοτουρκικού Απελευθερωτικού πολέμου, ο οπλισμένος τουρκικός στρατός κατέσφαξε άοπλους, άμαχους (14.500 Βούλγαροι), η πόλη ισοπεδώθηκε, 10.000 νέες γυναίκες πουλήθηκαν σε σκλαβοπάζαρα της Ανατολής. Ωστόσο, ο βουλγαρικός λαός στη συνέχεια κέρδισε τον πόλεμο, δημιουργώντας μνημεία που μαρτυρούν την ευγνωμοσύνη του, στους απελευθερωτές του και αναστηλώνοντας την πόλη αμέσως μετά την απελευθέρωση.

Με πρώτο θεμέλιο λίθο την 5η Οκτωβρίου 1879 και σχέδια του Τσέχου αρχίτεκτονα Λιούμπορ Μπάγερ, δημιουργήθηκε μια πόλη με σύγχρονη όψη, με μεγάλους ευθείς δρόμους και ευρύχωρες πλατείες.
Στα περίχωρα της πόλης σε αποστάσεις 50-60χιλ. υπάρχουν πάμπολα τουριστικά αξιοθέατα, με φιλόξενες υποδομές υποδοχής. Στο Β.Α. μέρος τηςπόλης υπάρχει το Πάρκο Μπεντέσκα και η Λίμνη Ζαγκόρκα.
Η Στάρα Ζαγκόρα είναι κέντρο ιστορίας και μόρφωσης αλλά και κέντρο αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις επιλογές.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ