7 Οδοντιατρική στη Βουλγαρια - Σπουδές Οδοντιατρικής στη Βουλγαρια
 
Οδοντιατρική στη Βουλγαρία, στο Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής στη Βάρνα, Dental School - Varna Medical University

Η Οδοντιατρική Σχολή στη Βάρνα ιδρύθηκε το 2005, δομείται σε 5 τμήματα με 77 καθηγητές, 13 εκ των οποίων ανήκουν στην υψηλότερη ακαδημαϊκή βαθμίδα.
Είναι εγκατεστημένη σε ένα νέο κτίριο, πλήρως εξοπλισμένο με εκείνες τις προδιαγραφές που ορίζουν οι οδηγίες της Ε.Ε.

Η στρατηγική της θέση στο κέντρο της πόλης, με πρώτο όφελος τη μεγάλη δεξαμενή ασθενών που αναζητούν οδοντιατρική φροντίδα στη σχολή. Παράλληλα, η απαιτούμενη κατάρτιση των φοιτητών, εμπλουτίζεται από συμβεβλημένα νοσοκομεία.

Οι σπουδές Οδοντιατρικής στη Βάρνα πληρούν τη δέσμευση στην αριστεία της εκπαίδευσης, στη φροντίδα των ασθενών, στην έρευνα, στην κοινωνική προσφορά. Έτσι, όλοι οι νεο-εισερχόμενοι φοιτητές αφοσιώνονται στη επίτευξη όλων των προ-αναφερόμενων στόχων
Παράλληλα, στην Οδοντιατρική Σχολή της Βάρνας, δημιουργήθηκε το πρώτο Ακαδημαϊκό Κέντρο Εμφυτευματολογίας στη χώρα το 2009, παρέχοντας τη δυνατότητα σε φοιτητές και αποφοίτους να καταρτίζονται στα τελευταία επιτεύγματα στην επιστήμη και στην πρακτικήτων εμφυτευμάτων.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Η Οδοντιατρική Σχολή στη Βάρνα με την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού προσωπικού – υψηλής ακαδημαϊκής και παραγωγικής βάσης – δημιουργεί αποφοίτους με σταθερή βάση στις βιοϊατρικές επιστήμες, που αποτελούν τη βάση για την κατανόηση του μεγάλου εύρους ασθενειών για τις οποίες ένας οδοντίατρος θα κληθεί να παράσχει διάγνωση και θεραπεία. Παράλληλα, αποτελεί τη βάση για την αποτελεσματική εφαρμογή της κρίσιμης προληπτικής οδοντιατρικής.

Το διδακτικό προσωπικό με εμπειρίες και κλινικές δεξιότητες καθοδηγούν τον φοιτητή στην αφομοίωση και απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων και κλινικής κρίσης.

Εκπαιδευτικοί με αντίστοιχα υψηλά προσόντα βοηθούν τον φοιτητή στην εφαρμογή βασικών γνώσεων σχετικά με την επιστήμη των κλινικών προβλημάτων.

Όλα τα ανωτέρω συνιστούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποτελεσματικής διδασκαλίαε που προετοιμάζουν έναν άρτια καταρτισμένο οδοντίατρο με ισχυρό υπάβρο στην βιοϊατρική.
Η Οδοντιατρική Σχολή της Βάρνας δίνει βασική προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τμήματος, με την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης και την πληρότητα των δραστηριοτήτων του σε 3 βασικούς άξονες: την Πανεπιστημιακή προπτυχιακή εκπαίδευση, την μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες και την συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση των οδοντιάτρων.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η  εισαγωγή να στην Ιατρική σχολή, προϋποθέτει εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, στη βιολογία και στη χημεία.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (COURSE) – 6 ΕΤΗ (240 ECTS) 8.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ « « « « « « 7.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Για την εισαγωγή απαιτείται γραπτή εξέταση, στην Αγγλική γλώσσα, στην Βιολογία και στην Χημεία.
Προετοιμάζουμε με απόλυτη επιτυχία, όλους τους φοιτητές μας.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ   

Σπουδές στη Βάρνα γιατί συνδυάζει ευνοϊκό περιβάλλον για την καλλιέργεια της γνώσης παράλληλα με μια νεανική, ήσυχη, ελκυστική ατμόσφαιρα.
Σπουδές στη Βουλγαρία - Βάρνα, γιατί έχει σημαντική ανάπτυξη στο εμπόριο, τις μεταφορές, την τεχνολογία, τη ναυπηγική, τον τουρισμό, τον τομέα των σύγχρονων υπηρεσιών.
Δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Βάρνα ως ιδανική πόλη για κατοικία.

Εντυπωσιακοί πεζόδρομοι, θαυμάσιες παραλίες γνωστές ως «θαλάσσια λουτρά», πισίνες, δημόσια λουτρά, σύγχρονες μαρίνες, πάρκα, βοτανικοί κήποι, βραχώδεις σχηματισμοί, εμπορικό κέντρο, συγκρότημα κινηματογράφων, αλυσίδες καταστημάτων, ψαραγορά, λαϊκή αγορά, υποδέχονται φιλόξενα και εξυπηρετούν όλα τα γούστα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Προϊστορικοί οικισμοί, πρωτοχριστιανικά κτήρια, Βυζαντινά κτίσματα, εκκλησίες, Οθωμανικά στοιχεία, ανακαινισμένες Αρ Νουβώ και Αρ Ντεκό κατασκευές, λειτουργικές μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, κομψά αρχοντικά, μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία, αλλά και το στοιχείο του πρασίνου με έντονη παρουσία, συνιστούν το σύγχρονο μωσαϊκό της αρχιτεκτονικής της πόλης.

Σπουδές στη Βουλγαρία – Βάρνα που είναι γνωστή ως «Θαλάσσια Πρωτεύουσα» ή «Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας.

Σπουδές στη Βάρνα, που συνδυάζει τις ανέσεις και επιλογές μιας Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης σε συνδυασμό με την ευχάριστη και χαλαρή διάθεση μιας ήσυχης, ήρεμης και ασφαλούς μικρής περιφερειακής πόλης, με εναλλακτικό, νεανικό, φοιτητικό, πρόσωπο.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ 

   

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Σπουδές Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας που ιδρύθηκε με διάταγμα στις 24 Ιουνίου 1942 και είναι το πρώτο τμήμα Οδοντιατρικής Σχολής στη Βουλγαρία. Παρείχε αυτόνομη εκπαίδευση απονέμοντας πτυχίο αλλά και μεταπτυχιακούς τίτλους.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από τη δημιουργία της σχολής μέχρι σήμερα 15.703 φοιτητές εισήχθησαν, και αποφοίτησαν 10.076 ημεδαποί και 842 διεθνείς φοιτητές από 58 χώρες στην Ευρώπη, στην Ασία, την Αυστραλία, την Αμερική και την Αφρική.

Η Οδοντιατρική Σχολή στη Σόφια έχει απονείμει μεταπτυχιακό τίτλο (Master) σε 236 μεταπτυχιακούς φοιτητές, 112 ημεδαπούς και 124 διεθνείς φοιτητές.

Αντίστοιχα 116 Βούλγαροι και 9 διεθνείς φοιτητές έχουν υπερασπισθεί με επιτυχία τις διατριβές τους και έχουν βραβευθεί για την εκπαιδευτική και επιστημονική απόδοση τους.
Τα μεταπτυχιακά πεδία είναι, κυρίως, η προσθετική, η γναθοπροσωπική χειρουργική, η παιδιατρική, η ορθοδοντική, η περιοδοντολογία.

Άξιο αναφοράς, είναι το νέο κλινικό κέντρο, με σύγχρονο εξοπλισμό στη γναθοπροσωπική ακτινολογία, που είναι προσανατολισένο στη διάγνωση και στη θεραπεία χρόνιων παθήσεων στο εστιακό.
Τα προγράμματα είναι ευθυγραμμισμένα με τις οδηγίες τς Ε.Ε. και 125 τακτικοί καθηγητές με υψηλά προσόντα, υποστηρίζουν τόσο το ακαδημαϊκό έργο όσο και τους ερευνητικούς κύκλους και έργα που είναι σε εξέλιξη.

Η Οδοντιατρική Σχολή της Σόφιας παρέχει εξαιρετική θεωρητική και εφαρμοσμένη εκπαίδευση, διεκδικώντας να γίνει μία από τις 100 καλύτερες σχολές οδοντιατρικής στον κόσμο, με αυτοπεποίθηση και δυναμη, όπως, αναφέρθηκε από τον Κοσμήτορα, κατά την φετεινή τελετή αποφοίτησης.
Η Οδοντιατρική Σχολή της Σόφιας, δεσπόζει στο κέντρο της πόλης στο κτίριο των 14 ορόφων, εθνικά κυρίαρχη και με το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων της.
Από το έτος 2012 παράλληλα με το Βουλγαρόφωνο τμήμα, λειτουργεί και Αγγλόφωνο, δημιουργώντας μία παράλληλη παράδοση.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η  εισαγωγή να στην Ιατρική σχολή, προϋποθέτει εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, στη βιολογία και στη χημεία.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (COURSE) 6 ΧΡΟΝΙΑ – 240 ECTS - 9.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ « « « « « « - 7.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Για την εισαγωγή απαιτείται γραπτή εξέταση, στην Αγγλική γλώσσα, στην Βιολογία και στην Χημεία.
Προετοιμάζουμε με απόλυτη επιτυχία, όλους τους φοιτητές μας.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ   

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, με στρατηγική θέση στο κέντρο της Βαλκανικής Χερσονήσου με ιστορία που καλύπτει 2.400 χρόνια.
Βρίσκεται σε κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά, με τρεις ορεινές διαβάσεις, βασικούς δρόμους από την αρχαιότητα, διασχιζόμενη από 3 ποταμάκια, τεχνητές λίμνες, φράγματα, αλλά και πολλές υδάτινες ιαματικές πηγές.

Η Σόφια συνδέει την Αδριατική Θάλασσα με την Κεντρική Ευρώπη, με τη Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος.  

Είναι πόλη πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, με δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, Χριστιανικής, Βυζαντινής, Ρωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Νέο-κλασσικής, Νέο-μπαρόκ, Νέο-ροκοκό, Νέο-αναγέννησης, Βιεννέζικης και Ανατολικής Φιλοσοφίας.

Σήμερα βιώνει την κατασκευή επιχειρηματικών περιοχών και συνοικιών με ουρανοξύστες γυάλινων προσόψεων αλλά και περιοχές κατοικιών για μεγαλοαστικά στρώματα, σε συνδυασμό με ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Σπουδές στη Σόφια, σε μια πόλη με εκτεταμένες πράσινες ζώνες, με 4 κύρια πάρκα, αλλά και πολλά μικρότερα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος, ο Κήπος των Γιατρών, κ.λ.π., αλλά και τον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στα Βαλκάνια, το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα.   

Θέατρα, Όπερα, Μπαλέτο, Φιλαρμονικές Ορχήστρες, Μουσεία Τέχνης, Εθνική Πινακοθήκη, Πολιτιστικά Ιδρύματα Κινηματογράφοι, κατακλύζονται από νεανικούς επισκέπτες. Οι Μουσειακές συλλογές της Σόφιας, υποδέχονται του φοιτητές των κλασικών σπουδών για εργασίες και μελέτες. 

Τα αξιοθέατα της Σόφιας ξεκουράζουν φοιτητές και νέους από το απαιτητικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Σπουδές στη Σόφια, που αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο της Βουλγαρίας με όλη την Ευρώπη (αεροπορικό, σιδηροδρομικό, οδικό), αλλά και εσωτερικό δίκτυο με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό.

Στυλάτα καταστήματα, café και εστιατόρια, ξενώνες νεότητας, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, γαστριμαργικά στέκια για όλες τις αναζητήσεις, υπαίθρια παγοδρόμια, αυτοσχέδιες παραστάσεις δρόμου, νυχτερινή διασκέδαση, όλα σφίζουν από νεανικό παλμό και ζωή.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ΠΛΟΒΝΤΙΒ)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (ΠΛΟΒΝΤΙΒ)

DENTAL SCHOOL – PLOVDIV MEDICAL UNIVERSITY 

Η Οδοντιατρική Σχολή στη Φιλιππούπλη (Πλοβντιβ) ανήκει στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης που ιδρύθηκε το 1945, βασισμένο και υποστηριζόμενο από Νοσοκομειακές υποδομές 2.000 κλινών και όλα τα τμήματα ποτ θεωρούνται απαραίτητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υγείας.

Το 1970 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ορίζεται ως αυτόνομη σχολή την Οδοντιατρική που υποδέχεται τους πρώτους 110 φοιτητές με την παράλληλη δημιουργία τμήματος στην προσθετική οδοντιατρική και ορθοδοντική, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών για οδοντιατρικές υπηρεσίες αιχμής.

Αντίστοιχα, το 1971, θεραπευτικό και Παιδο-οδοντιατρικό Τμήμα, το 1972, Χειρουργικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργικό, με την ανακατασκευή των υποδομών και ανασυγκρότηση του εξοπλισμού το 1973.

Το 1974 με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης ανεξαρτητοποιείται και αυτονομείται η Οδοντιατρική Σχολή και το 1982 εγκαθίσταται σε αναπαλαιωμένο, πλήρως, κτίριο.

Το 1990-1991 εγκρίνεται το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα σπουδών.

Το 2007 μετακομίζει σε ένα εντελώς νέο κτίριο που κατασκευάσθηκε, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της σχολής σε έκταση 14,7 στρεμμάτων, 27 αίθουσες κλινικής μελέτης, 4 αίθουσες προετοιμασίας, 192 σύγχρονες οδοντιατρικές μονάδες, δωμάτια θεραπείας, σύγχρονα εργαστήρια.

Το 2000 αποφοίτησε ο πρώτος διδακτορικός φοιτητής στην Θερπαευτική Οδοντιατρική που ήδη από το 1974 έχει δημοσιεύσει 16 μονογραφίες, 257 επιστημονικά άρθρα, 202 περιλήψεις επιστημονικών συνόδων και δυνεδρίων, 9 ερευνητικά έργα (από τα οποία 2 είναι διεθνή).

Πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν την πραγματοποίηση της ειδικότητας στην αισθητική οδοντιατρική και τη χειρουργική στη σχολή με ιδανικές προϋποθέσεις και συνθήκες.

Απόφοιτοι της Οδοντιατρικής Σχολής της Φιλιππούπολης κάνουν καριέρα σε Η.Π.Α., Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία κ.λ.π.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Η  εισαγωγή να στην Ιατρική σχολή, προϋποθέτει εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα, στη βιολογία και στη χημεία.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (COURSE) 6 ΧΡΟΝΙΑ – 240 ECTS - 9.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ « « « « « « - 7.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Για την εισαγωγή απαιτείται γραπτή εξέταση, στην Αγγλική γλώσσα, στην Βιολογία και στην Χημεία.
Προετοιμάζουμε με απόλυτη επιτυχία, όλους τους φοιτητές μας.

ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΠΛΟΒΝΤΙΒ   

Σπουδές στη επιβλητική Φιλιππούπολη , καταπράσινη και γραφική, χτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Έβρου και απλωμένη σε 7 λόφους, με παλιά πόλη απλωμένη σε έναν από τους 7 λόφους, με προάστια που θυμίζουν το παρελθόν της πόλης.

Με ιστορικό κέντρο που το κοσμούν υπέροχα αρχοντικά, διακοσμημένα περίτεχνα με μπαρόκ λεπτομέρειες θυμίζοντας πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Αν και τα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χάρη στην επιμονή, την ακαδημαϊκή τους προσπάθεια και μεθοδολογία, καθιερώθηκαν στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τις διεθνείς δραστηριότητες και με την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διακρίθηκαν για τη συμμετοχή σε διεθνή projects και την βελτιούμενη ερευνητική τους δραστηριότητα.
Αποτελούν, τα δεύτερα σε μέγεθος, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Βουλγαρίας, ανεβάζοντας καθημερινά τον πήχη των ακαδημαϊκών στόχων.   

Σπουδές στη Φιλιππούπολη, που είναι ευημερούσα πόλη με ελληνικό πληθυσμό, τέως πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους (με προεξέχοντα τον πεζόδρομο Ulitsa Knyaz Aleksandar), συναντάς εξυπηρέτηση φιλοξενία σε παντός είδους καταστήματα, σύγχρονα και παραδοσιακά, αλλά και καταστήματα με αντίκες, παζάρια με ιδιαίτερο χρώμα, αλλά και σύγχρονα πολυκαταστήματα. 

Η Φιλιππούπολη επιφυλάσσει για τον επισκέπτη πολλές γευστικές εκπλήξεις, με πολλά μενού και σπεσιαλιτέ, με ιδιαίτερη έμφαση και βάση στο κρέας που ολοκληρώνεται με τις ιδιαίτερης γεύσης, τοπικές μπύρες.
Σπουδές στη Φιλιππούπολη που υπάρχει παντού η ατμόσφαιρα της Ελλάδος (νομίζεις ότι σπουδάζεις στη Θεσσαλονίκη), που υποδέχεται και παντρεύει πολλούς πολιτισμούς, σε μια πόλη για πολλές επιλογές.

Μετά από μια κουραστική φοιτητική εβδομάδα, μπορείς να κινηθείς σε μια ζωντανή πόλη με καλντερίμια, κτήρια σε έντονα χρώματα (φούξια, κεραμιδί, γαλάζιο), σιντριβάνια, αρχαία ερείπια, μοναστήρια (γύρω από την πόλη), Ρωμαϊκά κτίσματα (Αμφιθέατρο, Στάδιο, Αγορά), αρχοντικά, τεμένη, κι όλα αυτά μόλις 156 χιλιόμετρα από τη Σόφια, με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ