Ναυτική Ακαδημία στη Βουλγαρία, στη Βάρνα, με Σχολές Πλοιάρχων, Μηχανικών - Μηχανολόγων, Ραδιοηλεκτολόγων - Ηλεκτρονικών στην Naval Academy Nikola Vaptsarov.

Σπουδές - Ακαδημαϊκή Ιστορία

Η Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας “Nikola Vaptsarov”, αποτελεί την πρώτη τεχνική σχολή στη Βουλγαρία, με τα πρώτα θεμέλια να τίθενται στις 9 Ιανουαρίου 1881. Αποστολή της ήταν να εκπαιδεύσει προσωπικό τόσο για το Πολεμικό όσο και για το Εμπορικό Ναυτικό. Στις 12.03.1904 διευρύνεται η εκπαιδευτική της αποστολή καλύπτοντας εκπαίδευση και για τους σιδηροδρόμους, τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τα ανθρακωρυχεία, τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κ.λ.π.

Το 1913 ξεκινούν εξειδικευμένα προγράμματα αξιωματικών πλοήγησης. Το 1942 μετατρέπεται σε Ναυτική Ακαδημία, εκπαιδεύοντας ανώτατους αξιωματικούς καταστρώματος, και το 1949 μετονομάζεται σε NVNA (Nikola Vaptsarov Naval Academy), παίρνοντας το όνομα ενός κορυφαίου επαναστάτη και ποιητή απόφοιτο της σχολής.

Το 1956 καθιερώνεται η εκπαίδευση πτυχιούχων μηχανικών.
Το 1974 δημιουργούνται νέες εγκαταστάσεις (εκπαιδευτικές, αθλητισμού, εστίες φοιτητών, εξομοιωτές, εργαστήρια, κ.λ.π.)
Το 1986 δημιουργείται το Πλανητάριο της σχολής (το μεγαλύτερο στη Βαλκανική Χερσόνησο).
Το 1992 δημιουργείται αυτόνομη σχολή για το Εμπορικό Ναυτικό με πιστοποιημένα διεθνώς πτυχία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Ναυτική Ακαδημία Βάρνας (Naval Academy Nikola Vaptsarov) αποτελεί σύγχρονο Πανεπιστήμιο και Ίδρυμα Θαλάσσιας εκπαίδευσης, με περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, σύμφωνα με παγκόσμια αναγνωρισμένα πρότυπα.

Είναι συνιδρυτής και ενεργό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Πανεπιστημίων I.A.M.U. (International Association of Maritime Universities).
Διαθέτει την Πιστοποίηση I.M.O. (International Maritime Organization) και του αντίστοιχη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Μηχανικής στο Λονδίνο (ImarE).

Διεθνείς συνεργασίες με αντίστοιχες Πανεπιστημιακές Ναυτικές Σχολές σε Η.Π.Α., Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Ουκρανία, Ρουμανία, Πολωνία, με εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές σχέσεις, εμπλουτίζουν τα προγράμματα, την αξιοπιστία της και τη διεθνή της αναγνώριση.

ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  1. ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ (Πλοήγηση) – Navigation
  2. ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
  3. ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  4. ΣΧΟΛΗ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ (Ναυτικές επικοινωνίες)
  5. ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ (Σχεδιασμός-επισκευή) Naval Engineering
  6. ΣΧΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΙΜΕΝΩΝ-ΠΛΟΙΩΝ (OPERATIONAL)
  7. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΟΚΕΑΝΩΝ (Ocean Engineering)
  8. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΔΙΔΑΚΤΡΑ 5.000 ΕΥΡΩ/ΕΤΟΣ

ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Οι Ναυτικές σπουδές στην Ναυτική Ακαδημία της Βάρνας, παρέχει σύγχρονη εκπαίδευση στη ναυτιλιακή θεωρία και τη χρήση νέων τεχνολογιών, δημιουργώντας λαμπρές προοπτικές για σταδιοδρομία Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού στους αποφοίτους.

Οι σπουδές περιλαμβάνουν 6 εξάμηνα θεωρητικής κατάρτισης και 2 εξάμηνα θαλάσσιας πρακτικής, παράλληλα με το Σύστημα Εναλλασσόμενης Εκπαίδευσης (Sandwich Courses System) σύμφωνα με το οποίο η εκπαίδευση εναλλάσσεται μεταξύ Σχολής και πλοίου, μεταξύ θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής άσκησης σε εργαστήρια και εκπαίδευση σε εξομοιωτές (simulator) παράλληλα με την εκπαίδευση στη Ναυτική Τέχνη σε πλοία, δηλαδή πραγματοποίησης μεικτής φοίτησης (εσωτερικής και εξωτερικής).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ